Organic creations

Wie zijn wij ?

De wilg is de boom van de droom en onbewuste inspiratie. Binnen vele culturen speelt hij een belangrijke rol in de mythologie, magie en folklore. De wilg werd altijd al in verband gebracht met dromen, kunstzinnige inspiratie en toverij. Ook vandaag nog bestaat – in landen met een Keltische invloed – de traditie van het verbranden van grote, met stro en hooi gevulde poppen, die de winterheks of de oude man winter vertegenwoordigen.

Al eeuwenlang gebruikt de mens wilgensoorten vanwege hun sterk buigzame twijgjes. Deze twijgjes vlechten ze tot hekjes, schuttingen, manden, zinkstukken voor dijkbouw, matten, visfuiken… of gebruiken ze als bindmiddel.

Deze rituelen wekten mijn interesse in het vlechten en lieten ze uitgroeien tot een ware passie. Mijn liefde voor de natuur is altijd sterk aanwezig geweest. De kans om te werken bij boomkweker Jan Sterken hielp me ontplooien in het groen. Na enkele jaren van tuinonderhoud en aanleg ontdekte ik de mogelijkheden die het wilgenvlechten bieden.

Na meerdere cursussen te volgen, kwam ik bij een passionele lesgever terecht. Hij toonde me de weg naar de wereld van de wilg. Hier start mijn ‘Natural Living’ verhaal. Een verhaal dat, net zoals mijn werk, blijft groeien.